Nieuws

NIEUWS

16-1-2017

Vandaag is er gestart met het klaarmaken van het ijsbaanterrein om hopelijk eind van de week misschien open te kunnen gaan. de eerste containers en hekken zijn geplaatst en de verlichting is aangesloten en werkt allemaal.

30-12-2016

Vandaag is er door de ijsmeesters een controlle uitgevoerd bij de ijsbaan. Op dit moment ligt de baan mooi dicht met al een ijsvloer van 1 cm dik en dit na 2 nachtvorsten. Wij hopen natuurlijk dat dit doorzet maar de voorspellingen zijn niet erg gunstig. Wel blijkt dat wij hier snel een mooie ijsvloer kunnen hebben als het een aantal dagen goed doorvriest.

eerste ijs op nieuwe ijsbaan Hattem

Het is zover !!!! het eerste water loopt nu de baan op om hem met 15cm onderwater te zetten. dan kan de testfase beginnen om te kijken of de baan werkelijk waterdicht is zoals beloofd. Laat nu de vorst maar komen.

 

2-12-2016

Vandaag is er eerder dan verwacht de pulse voor de waterpomp geboord. Ook is er hard gewerkt aan de wateransluiting, deze is nu ook gerealiseerd. Liander is nu nog bezig met het aansluiten van de elektra, dit zal begin volgende week afgemaakt worden. hieronder nog wat foto’s van het boren van de pulse.


_________________________________________________________________________________________________

30-11-2016

De laatste weken is er hard gewerkt om een aantal zaken voor de nieuwe ijsbaan voor elkaar te krijgen.

De huidige stand van zaken is dat 1 december Liander de stroomvoorziening zal aanleggen en dat op 5 december eindelijk de pompput geplaatst zal worden. toch nog een klein sinterklaas kado zullen wij maar zeggen. zodra dit voor elkaar is kunnen wij de verlichting om de baan testen en kijken of de baan waterdicht is.

Hou de website in de gaten !!! voor het laatste nieuws.

_______________________________________________________________________________________

Op 24 juni heeft de skeelerbaan zijn vuurdoop gehad.

Op deze avond werd de baan getest door een aantal skeeleraars waaronder de nederlands kampioen marathonschaatsen junioren Aleid Klompmaker.

Aleid was zeer enthousiast over baan en het was prettig trainen in Hattem.

Hierna waren schaatsvereniging Zwolle en Dalfsen met o.a. Erben Wennemars aan de beurt om de baan eens goed onderhanden te nemen. Ook hier was men zeer enthousiast over de baan en ook over de ligging. Hij hoopte hier zeker nog eens weer terug te komen om te trainen. Het was een fantastische avond met veel enthousiaste rijders maar ook zeker de toeschouwers die even langs kwamen om te kijken naar de activiteit die er ineens op de baan was.

test skeelerbaan

skeelerbaan Hattem

 

________________________________________________________________________________________________

IJsvereniging promoot het schaatsen tijdens schoolsportdagen.

Op 18 en 19 mei hebben kinderen van alle basisscholen in Hattem meegedaan aan de sportdagen. door de ijsvereniging werd het schaatsen en skeeleren gepromoot door de kinderen te leren skeeleren onder begeleiding van ervaren skeeleraars, verder werden er  ook schaatsoefeningen op de schaatsplank gedaan om te ervaren hoe de topsporters in de zomer trainen.

De sportdagen waren zeer geslaagd.

meerdere foto’s staan in het fotoalbum

Skeeleren tijdens sportdagen

____________________________________________________________________

 

Actuele foto’s Landschapspark Assenrade aanleg nieuwe multifunctionele baan

Foto’s van de oude ijsbaan